Individualios veiklos apskaita: elektroninė ar „popierinė“? (Palyginimas)

2016.02.22

Vis daugiau savarankiškai dirbančių žmonių (ang. freelancerių) išbando elektroninį individualios veiklos buhalterį, ir tikina, kad šis šiuolaikiškas apskaitos tvarkymo būdas kur kas praktiškesnis bei padeda sutaupyti laiko. Kuo „CFlow“ elektroninė apskaita pranašesnė už senąjį buhalterijos tvarkymo būdą savarankiškai dirbantiems asmenims?

3 paprasti žingsniai, nė nepakilus nuo kompiuterio

Naudodami „CFlow“, su klientu atsiskaitote vos per porą minučių. Jums tereikia:

  1. Užpildyti jau paruoštą sąskaitos faktūros formą;
  2. Išsiųsti jos unikalią elektroninę nuorodą klientui (ją paspaudęs, užsakovas iš karto mato ne tik išrašytą sąskaitą už prekes ar paslaugas, bet ir Jūsų individualios veiklos pažymą);
  3. Fiksuoti apmokėjimą, vos tik klientas perveda pinigus į Jūsų banko sąskaitą.

Kitaip sakant, nebereikia rūpintis nei sąskaitų faktūrų kopijomis, – jas „CFlow“ saugo savo sistemoje, tad bet kada galite atsisiųsti reikiamą dokumentą – nei pajamų išlaidų žurnalu – programa, įvertinusi išrašytą sąskaitą, jį užpildo automatiškai.

Elektroninių sąskaitų išrašymas – greitesnis ir patogesnis

„CFlow“ galite rinktis ne tik standartinę sąskaitą faktūrą, bet ir du papildomus sąskaitų tipus – išankstinę (pritaikyta avansiniam apmokėjimui) ir kreditinę (jei prireiktų atlikti prekės grąžinimo operaciją). Be to, sąskaitose faktūrose pateikiamus savo ir pastovių klientų duomenis galite išsaugoti kaip šabloną – tokiu atveju pildyti tos pačios informacijos kiekvieną kartą nebereikia. Visų klientų, su kuriais kada nors dirbote, duomenis „CFlow“ saugo Jūsų paskyroje, tad šią informaciją galite norimai rūšiuoti ir peržiūrėti bet kada.

Daugiau jokio pajamų ir išlaidų žurnalo pildymo!

Vykdant individualią veiklą, taip pat būtina pildyti pajamų ir išlaidų žurnalą. Su papildomais nepatogumais ypač susiduria tie, kurie vykdo kelias skirtingas veiklas, kadangi kiekvienai iš jų reikalinga įsigyti po atskirą pajamų ir išlaidų žurnalą. Naudodami „CFLow“ galite tokias problemas visai pamiršti – elektroninė apskaita sukurta taip, kad pajamų ir išlaidų žurnalus pildo automatizuotai ir sukuria tiek žurnalų, kiek vykdote skirtingų veiklos rūšių. Maža to, su „CFlow“ taip pat galite patogiai rūšiuoti gautas pajamas ir sąnaudas – matyti, kiek, kokių ir kada finansinių veiksmų buvo atlikta.

Mokesčių apmokėjimas vienu pelytės paspaudimu  

Nežinote, kam ir kada tiksliai turite sumokėti gyventojų pajamų mokestį, privalomojo sveikatos ar valstybinio socialinio draudimo įmokas? Koks jų dydis? „CFlow“ naudotojams nereikia ieškoti minėtų mokesčių apmokėjimo instrukcijų ir daryti klaidų, pervedant pinigus atsakingoms institucijoms – užtenka spustelėti pelytės mygtuką, ir mokesčiai nukeliauja ten, kur reikia. Be to, visada sekate, kokią dalį gautų pajamų jie sudaro – tai atsispindi asmeniniame vartotojo individualios veiklos balanse, kurį stebite nuolat. Individualios veiklos mokesčių skaičiuoklė taip pat visuomet po ranka.

lentele (3)Vykdyti individualią veiklą su „CFlow“ – vienas malonumas net ir tiems, kurie ypač nemėgsta biurokratinių iššūkių ir nuogąstauja dėl galimo „popierizmo“. Įsitikinkite virtualaus buhalterio individualiai dirbantiems asmenims privalumais patys – užsiregistruokite ir mėnesį apskaita naudokitės nemokamai arba išbandykite demonstracinę versiją tuojau pat!

Daugiau informacijos ieškokite www.cflow.lt.

Taip pat skaitykite:
Individualios veiklos mokesčiai? Nieko sudėtingo!  

Komentarai

Karantinas kai kuriems freelanceriams reiškia draudimą dirbti. O kaip su įsipareigojimais?

2020.03.16

Teisininko komentaras Vyriausybei nuo pirmadienio paskelbus karantiną, bent dviems savaitėms kai kuriems freelanceriams draudžiama arba pasidaro neįmanoma dirbti: negali išvykti į užsienį, nevyks suplanuoti renginiai, negali teikti kai kurių paslaugų. O daugeliui freelancerių tokia padėtis reiškia pradelstą lizingo ar būsto paskolos mokėjimą, taip pat artėja pajamų deklaravimo ir mokesčių mokėjimo laikas.  Apie teisinį karantino vertinimą […]

Skaityti daugiau

7 patarimai, kurie padės tapti sėkmingu „freelanceriu“

2019.07.05

Dirbti savarankiškai gali bene kiekvienas, tačiau, norint, kad individuali veikla taptų realiu pragyvenimo šaltiniu, o ne papildomu uždarbiu ar hobiu, reikia šiek tiek labiau pasistengti. Štai 7 patarimai, kuriais vadovautis turėtų kiekvienas „freelanceris“.

Skaityti daugiau

Jie – „freelanceriai“. K. Jarmalytė: „Tapyba ant drabužių meną priartinu prie žmonių“

2017.09.10

Rubrikoje „Jie – „freelanceriai“ lankosi kūrėja Karolina Jarmalytė. Naujame interviu mergina atskleidžia, kaip atsisakė aukštų pareigų ir pasinėrė į tapybą, dalinasi mintimis apie savarankišką darbą ir meną, kuris artimas visiems žmonėms. 

Skaityti daugiau
freelanceris

„Freelanceris“ Lietuvoje: kaip pradėti dirbti individualiai?

2016.06.01

Tau seniai atsibodo „ofisinis“ darbas nuo aštuntos iki penktos, rutina ir tai, kad direktorius iki šiol nepadidino algos. Gal verčiau dirbk individualiai ir būk „freelanceris“?

Skaityti daugiau

„Pakrantė“ – gamtos apsuptyje įsikūrusi bendradarbystės erdvė kūrybininkams

2018.12.18

Anot Giedrės Krylovaitės, „Pakrantės“ „coworking’as“ išsiskiria tuo, kad yra įsikūręs gamtos apsuptyje ir yra ideali vieta kūrybininkams, kurie čia gali naudotis net teniso kortais.

Skaityti daugiau

Jie –„freelanceriai“. Grafikos dizainerė Rūta: „Klientai patys dažnai nežino, ko nori“

2018.12.18

Savamokslė grafikos dizainerė įsitikinusi, kad dauguma jos kolegų susiduria su įnoringais klientais, ir atskleidžia savo metodą, kaip kovoti su užsakovais, kurie ir patys ne visuomet supaiso savo įgeidžių.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvių tinklas „Happspace“ Kaune „freelanceriams“ siūlo net masažus

2018.12.01

„Happspace“ lokacijose ypatingas dėmesys skiriamas ne tik darbui, bet ir poilsiui, laisvai samdomi specialistai, panorėję, čia gali atsipalaiduoti masažo kambaryje arba numigti būtent tam sukurtoje vietoje.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvė „Altspace“ plečiasi: ypač laukia kūrybinių industrijų atstovų

2018.11.06

Didelio susidomėjimo sulaukęs ir didžiules ambicijas pademonstravęs „hub’as“ lapkričio 5 dieną atidarė antrąjį savo padalinį.

Skaityti daugiau
Vilnius Tech Park

Bendradarbystės erdvė „Vilnius Tech Park“: žaliuojanti oazė „freelanceriams“ ir startuolių komandoms

2018.09.27

Rubrikoje „Bendradarbystės erdvės“ – žaliuojančioje Vilniaus oazėje įsikūręs „Vilnius Tech Park“, kuriame vietą atranda ne tik „freelanceriai“, bet ir įvairaus dydžio startuolių komandos bei investuotojai.

Skaityti daugiau

„Jie – „freelanceriai“. Du viename: D. Pauliuščenkaitė – ir meno vadovė, ir tekstų kūrėja

2018.09.23

Deimantė sėkmingai įsisavino dvi specialybes – tekstų kūrėjos bei meno vadovės – ir jau kurį laiką teikia individualias paslaugas tokiems klientams, kaip „Garnier“, „Fructis“ ar „Viaplay“.

Skaityti daugiau