Bendradarbystės erdvių tinklas „Happspace“ Kaune „freelanceriams“ siūlo net masažus

2018.12.01

Rubrikoje „Bendradarbystės erdvės“ pristatome Kauno centre įsikūrusį bendradarbystės erdvių tinklą „Happspace“. Visose trijose „Happspace“ lokacijose ypatingas dėmesys skiriamas ne tik darbui, bet ir poilsiui, laisvai samdomi specialistai, panorėję, čia gali atsipalaiduoti masažo kambaryje arba numigti būtent tam sukurtoje vietoje. Plačiau apie visa tai pasakoja „Happspace“ vadovė Asta Barišauskaitė

Rubriką „Bendradarbystės erdvės“ pristato laisvai samdomiems specialistams sukurta elektroninė apskaita „CFlow“ (išbandykite nemokamai čia).  

– Kaip ir kodėl kilo mintis sukurti bendradarbystės erdvę? Kiek laiko ji jau veikia?

– Pastebėjome tokio pobūdžio erdvių nuomai trūkumą. Radę tinkamas patalpas nusprendėme įgyvendinti savo idėjas ir sukurti darbo erdvę – ergonomišką, šiuolaikišką, tačiau primenančią jaukią namų aplinką.

„Happspace“ tinklas veikia jau keletą metų, bet per šį laiko tarpą pavyko atverti jau trijų lokacijų duris. Jauniausia erdvė #happspace_arka sėkmingai veikia jau pusę metų. #happspace_bankas nesenai atšventė vienerių metų gimtadienį, o pirmoji erdvė #happspace_fontanas gyvuoja jau beveik 2 metus.

– Kur esate įsikūrę? Kokio dydžio jūsų patalpos? Koks jūsų darbo laikas? 

– Visos trys lokacijos įsikūrusios Kauno centre netoli viena nuo kitos: 5–7 minučių atstumu, pasivaikščiojant. Patalpų dydis su lokacijos amžiumi didėja, šiuo metu visas „Happspace“ tinklas apima apie 2700 kvadratinių metrų erdvę.

Kiekviena „Happspace“ lokacija išplanuota pagal pastato autentiką, tačiau labai didelį dėmesį skiriame poilsio ir virtuvės erdvėms. Visur turime susitikimų kambarius, spartų internetą, vietą dviračiams, spausdintuvus, dušus, ramias nišas telefoniniams pokalbiams ir rakinamus biurus, kurie užima didžiąją dalį erdvių. #happspace_arka taip pat turi Massage Room, kuriame dirba holistinių masažų terapeutė, ir Power Nap Room, kur nariai gali pailsėti tarp susitikimų.

Kaip pavyzdys, #happspace_bankas, kuriame pabrėžiame ir pačio pastato istoriją, paliekame jos užuominų, šiame padalinyje gyveno ir užaugo garsus rašytojas Markas Zingeris, taip pat čia paliktos plikų plytų sienos, kuriose matosi vėliau pristatytas pastato trečias ir ketvirtas aukštas. #happspace_banko patalpose taip pat yra įsikūręs baras-restoranas „Holas“, priklausantis tiems patiems savininkams, kaip baras „Kamerinis“ ir kavinė „Kultūra“.

Į visas „Happspace“ lokacijas galima patekti bet kuriuo paros metu (24/7).

– Kuo, lyginant su kitomis bendradarbystės erdvėmis, esate išskirtiniai?

– Skiriame dėmesį kiekvienam nariui, nes kiekvienas iš jų yra skirtingas ir papildo mūsų stiprią verslo bendruomenę. Be abejo, manome, jog turime labai gerą kokybės ir kainos santykį, kas dažnai yra aktualu kiekvienam iš mūsų. Siekiame geriausios paslaugų ir aplinkos kokybės.

– Kiek vietų esate numatę „freelanceriams“? Kiek ir kokių sričių specialistų pas jus dirba dabar?

– Bet kuri vieta mūsų erdvėse gali būti skirta „freelanceriams“, kurie pasirenka darbo vietą pagal savo poreikius ir dabar dažnai pasirenka net BOX narystę. Kadangi Happspace bendruomenės skaičius vis auga, tai pas mus galima rasti labai įvairių specialistų: nuo programuotojų, teisininkų, architektų, dizainerių iki psichologų, žurnalistų ir kūrybinių industrijų atstovų. Tiesa, pas mus yra narių, kurių darbo sričių iki tol nė nebuvome girdėję ir nenutuokėm, kad iš to galima daryti verslą.

– Kiek „freelanceriui“ kainuoja viena darbo vieta ir kas įskaičiuota į šią kainą?

– Darbo vieta kainuoja nuo 89 Eur + PVM iki 225 Eur + PVM, priklausomai nuo lokacijos ir pasirinkto plano. Į kainas įskaičiuotos visos paslaugos: nuo kavos puodelio, spausdinimo, susitikmų kambarių, mokesčių ar kitų paslaugų. Taip pat labai svarbus dalykas, kad į kainą yra įskaičiuota stebuklinga „Happspace“ nario kortelė, kuri suteikia privilegijų ne tik mūsų tinkle, bet ir pas mūsų draugus bei partnerius.

– Ar inicijuojate tam tikrus laisvai samdomų darbuotojų susibūrimus, susipažinimus? Galbūt, turite kokių nors tradicijų ar kaip nors kitaip kartu leidžiate laiką?

– Kas tris mėnesius organizuojame Kontaktų mugę, kurios metu susirenka visų „Happspace“ lokacijų nariai, išgirsta įdomių istorijų ir apsikeičia kontaktais. Kiekvieną antradienį rengiame rytinius pokalbius su kava, kuriuose aptariame pasaulio aktualijas, o penktadieniais susirenkame bendriems pietums. Mūsų renginiai labai įvairūs, į juos įeina įvairūs žaidimų ir filmų vakarai, pyragų dienos, workshop’ai, kartingų turnyras ar lankymasis filmų ir šokių festivaliuose. Jau tradicija tampa vasarą dalyvauti Kaune organizuojamuose bėgimuose kaip Citadele Kauno maratonas, kurių organizatoriai yra „Happspace“ nariai. Džiaugiamės, nes dažnai patys nariai inicijuoja renginius, susibūrimus ar penktadienio vakarėlius. Taip pat bent kartą per mėnesį vedame paskaitą su įvairiais pranešėjais.

– Kaip nuo įkūrimo keitėsi jūsų bendradarbystės erdvė ir kokius pokyčius numatote ateityje?

– Manau, „Happspace“ su kiekviena lokacija stipriai bręsta ir auga emociškai. Labai didelis ačiū visiems nariams, kurie ateina su milijonu idėjų ir pasiūlymų. Taip pat komandai, kuri super kūrybinga ir labai tiki „Happspace“ idėja, dėl kurios taip pat viskas keičiasi ir tobulėja. O ką sugalvosime toliau, bus matyti, bet manau, kad pavyks dar labiau save pranokti. Žinoma, labai stipriai galvojame apie plėtrą ir, galbūt, greitai išvysite ketvirtą „Happspace“ lokaciją.

– Kaip manote, kodėl „freelanceriui“ verta namus iškeisti į bendradarbystės erdvę? Kokią naudą pastebi pas jus dirbantys „freelanceriai“?

– Į šį klausimą geriausiai atsako „Happspace“ nariai, nes kiekvienas iš jų tvirtina, kad jų produktyvumas labai padidėjo dirbant bendradarbystės erdvėje. Užsukite pas mus nemokamai bandomajai dienai ir, manau, patys atsakysite į šį klausimą. Laukiame svečiuose!

Rubriką „Bendradarbystės erdvės“ pristato laisvai samdomiems specialistams sukurta elektroninė apskaita „CFlow“ (išbandykite nemokamai čia).  


Nuotraukos: „Happspace“  

Komentarai

Karantinas kai kuriems freelanceriams reiškia draudimą dirbti. O kaip su įsipareigojimais?

2020.03.16

Teisininko komentaras Vyriausybei nuo pirmadienio paskelbus karantiną, bent dviems savaitėms kai kuriems freelanceriams draudžiama arba pasidaro neįmanoma dirbti: negali išvykti į užsienį, nevyks suplanuoti renginiai, negali teikti kai kurių paslaugų. O daugeliui freelancerių tokia padėtis reiškia pradelstą lizingo ar būsto paskolos mokėjimą, taip pat artėja pajamų deklaravimo ir mokesčių mokėjimo laikas.  Apie teisinį karantino vertinimą […]

Skaityti daugiau

7 patarimai, kurie padės tapti sėkmingu „freelanceriu“

2019.07.05

Dirbti savarankiškai gali bene kiekvienas, tačiau, norint, kad individuali veikla taptų realiu pragyvenimo šaltiniu, o ne papildomu uždarbiu ar hobiu, reikia šiek tiek labiau pasistengti. Štai 7 patarimai, kuriais vadovautis turėtų kiekvienas „freelanceris“.

Skaityti daugiau

Jie – „freelanceriai“. K. Jarmalytė: „Tapyba ant drabužių meną priartinu prie žmonių“

2017.09.10

Rubrikoje „Jie – „freelanceriai“ lankosi kūrėja Karolina Jarmalytė. Naujame interviu mergina atskleidžia, kaip atsisakė aukštų pareigų ir pasinėrė į tapybą, dalinasi mintimis apie savarankišką darbą ir meną, kuris artimas visiems žmonėms. 

Skaityti daugiau
freelanceris

„Freelanceris“ Lietuvoje: kaip pradėti dirbti individualiai?

2016.06.01

Tau seniai atsibodo „ofisinis“ darbas nuo aštuntos iki penktos, rutina ir tai, kad direktorius iki šiol nepadidino algos. Gal verčiau dirbk individualiai ir būk „freelanceris“?

Skaityti daugiau

„Pakrantė“ – gamtos apsuptyje įsikūrusi bendradarbystės erdvė kūrybininkams

2018.12.18

Anot Giedrės Krylovaitės, „Pakrantės“ „coworking’as“ išsiskiria tuo, kad yra įsikūręs gamtos apsuptyje ir yra ideali vieta kūrybininkams, kurie čia gali naudotis net teniso kortais.

Skaityti daugiau

Jie –„freelanceriai“. Grafikos dizainerė Rūta: „Klientai patys dažnai nežino, ko nori“

2018.12.18

Savamokslė grafikos dizainerė įsitikinusi, kad dauguma jos kolegų susiduria su įnoringais klientais, ir atskleidžia savo metodą, kaip kovoti su užsakovais, kurie ir patys ne visuomet supaiso savo įgeidžių.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvių tinklas „Happspace“ Kaune „freelanceriams“ siūlo net masažus

2018.12.01

„Happspace“ lokacijose ypatingas dėmesys skiriamas ne tik darbui, bet ir poilsiui, laisvai samdomi specialistai, panorėję, čia gali atsipalaiduoti masažo kambaryje arba numigti būtent tam sukurtoje vietoje.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvė „Altspace“ plečiasi: ypač laukia kūrybinių industrijų atstovų

2018.11.06

Didelio susidomėjimo sulaukęs ir didžiules ambicijas pademonstravęs „hub’as“ lapkričio 5 dieną atidarė antrąjį savo padalinį.

Skaityti daugiau
Vilnius Tech Park

Bendradarbystės erdvė „Vilnius Tech Park“: žaliuojanti oazė „freelanceriams“ ir startuolių komandoms

2018.09.27

Rubrikoje „Bendradarbystės erdvės“ – žaliuojančioje Vilniaus oazėje įsikūręs „Vilnius Tech Park“, kuriame vietą atranda ne tik „freelanceriai“, bet ir įvairaus dydžio startuolių komandos bei investuotojai.

Skaityti daugiau

„Jie – „freelanceriai“. Du viename: D. Pauliuščenkaitė – ir meno vadovė, ir tekstų kūrėja

2018.09.23

Deimantė sėkmingai įsisavino dvi specialybes – tekstų kūrėjos bei meno vadovės – ir jau kurį laiką teikia individualias paslaugas tokiems klientams, kaip „Garnier“, „Fructis“ ar „Viaplay“.

Skaityti daugiau