Bendradarbystės erdvė „Vilnius Tech Park“: žaliuojanti oazė „freelanceriams“ ir startuolių komandoms

2018.09.27

Rubrikoje „Bendradarbystės erdvės“ – žaliuojančioje Vilniaus oazėje įsikūręs „Vilnius Tech Park“, kuriame vietą atranda ne tik „freelanceriai“, bet ir įvairaus dydžio startuolių komandos bei investuotojai. Apie šią visapusę ekosistemą, leidžiančią kur kas lengviau užmegzti reikiamų ryšių bei atrasti naujų idėjų, pasakoja „Vilnius Tech Park“ komandos nariai Jūratė Pileckaitė ir Gediminas Dilertas

Rubriką „Bendradarbystės erdvės“ pristato laisvai samdomiems specialistams sukurta elektroninė apskaita „CFlow“ (išbandykite nemokamai čia).

– Kaip ir kodėl kilo mintis sukurti bendradarbystės erdvę? Kiek laiko ji jau veikia? 

Jūratė: Bendradarbystės erdvė buvo formuojama kaip neatsiejama „Vilnius Tech Park“ dalis, siekiant, kad po vienu stogu būtų suburta visa startuolių ekosistema – nuo pradedančiųjų, freelancerių, mažų komandų (įsikuriančių būtent bendradarbystės erdvėje) iki ūgtelėjusių startuolių komandų bei investuotojų, įsikūrusių jau uždaruose ofisuose. Parke bendradarbystės erdvė, kaip ir pats „Vilnius Tech Park“ atsidarė 2016 metų rudenį.

– Kur esate įsikūrę? Kokio dydžio jūsų patalpos? Koks jūsų darbo laikas? 

Jūratė: Esame įsikūrę unikalioje vietoje – Antakalnyje esančio, daugiau nei du šimtus metų skaičiuojančio Sapiegų parko apsuptyje. Pastatai, kuriuose šiandien dirbame, iki 2015 metų buvo ligoninė. Mūsų adresas – Antakalnio gatvė 17, o bendradarbystės erdvę rasite korpuse nr. 5.

Visa bendradarbystės erdvė užima 340 m2 plotą, iš jų 150 m2 sudaro darbo zoną. Šalia yra du uždari susitikimų kambariai, virtuvėlė bei laisvalaikio zona, kurioje susirenkame pažaisti stalo futbolą ar Playstation žaidimus. Turime ir du uždarus kabinetus, į kuriuos (jiems atsilaisvinus) gali įsikelti kiek ūgtelėjusios komandos, kurios dar nori likti co-workingo bendruomenės dalimi, bet jaučia, kad su komandos augimu pamažu keičiasi darbo principai – daugiau tariamasi tarpusavyje, dažnesni skambučiai, gal ir daiktų daugiau atsiranda.

Nuolatiniai nariai bendradarbystės erdve gali naudotis bet kuriuo metu – visą parą (įskaitant ir savaitgalius). Norint apsilankyti, pabendrauti su mumis ar išsibandyti vietą, kviestume užsukti darbo dienomis nuo 9 iki 17 valandos.

Vilnius Tech Park

– Kuo, lyginant su kitomis bendradarbystės erdvėmis, esate išskirtiniai? 

Jūratė: Šalia yra visa startuolių ekosistema, galima lengvai susitikti su investuotojais ar didesnėmis komandomis patirčių dalinimuisi. Nuolat vyksta įvairūs renginiai – jų turime apie 100 per metus. Be to, esame dvi stotelės nuo miesto centro, tad lokacija gana patogi, o parko apsuptis kviečia dalį susitikimų praleisti vaikštinėjant lauke. Taip pat verta paminėti, kad vidiniame kiemelyje veikia belaidis internetas, turime hamakus, šalia yra net kelios opcijos pietaujantiems ar tiesiog norintiems išgerti kavos (o vakariniams pasisėdėjimams yra ir baras).

– Kiek vietų esate numatę „freelanceriams“? Kiek ir kokių sričių specialistų pas jus dirba dabar?

Gediminas: Šiuo metu turime numatę apie 50–60 vietų mažoms (1–4 žmonių) komandoms, tarp jų ir freelanceriams. Beveik visos vietos šiuo metu yra užimtos. Pas mus yra specialistų iš įvairiausių pasaulio kampelių – nuo Australijos iki JAV ar net Irano. Jų sritys taip pat įvairios – finansinės technologijos, energetikos startuoliai, išmanūs reklamos ir marketingo sprendimai, įvairūs edukacinio pobūdžio startuoliai bei virtuali realybė ir žaidimai.

– Kiek „freelanceriui“ kainuoja viena darbo vieta ir kas įskaičiuota į šią kainą?

Gediminas: Kainos prasideda nuo 85 Eur/mėn su PVM. Į kainą įskaičiuota galimybė naudotis mūsų patalpomis  (įskaitant susitikimų kambarius), įtraukimas į „Vilnius Tech Park“ bendruomenę, mūsų partnerių pasiūlymai bei nuolaidos, taip pat – nemokami karštieji gėrimai.

– Ar inicijuojate tam tikrus laisvai samdomų darbuotojų susibūrimus, susipažinimus? Galbūt, turite kokių nors tradicijų ar kaip nors kitaip kartu leidžiate laiką?

Gediminas: Penktadieniais organizuojame bendruomenės pusryčius. Šalia kavos puodelio ir šviežių kruasanų, dalinamės parko aktualijomis, suteikiame galimybę susipažinti su naujais nariais.

– Kaip nuo įkūrimo keitėsi jūsų bendradarbystės erdvė ir kokius pokyčius numatote ateityje?

Gediminas: Bendradarbystės erdvė iš esmės išliko tokia pati – keitėsi tik bendruomenė. Reikia pripažinti, kad ne visi gali save atrasti atviroje darbo aplinkoje. Nepaisant to, bendradarbystės erdvėje turime kelis senbuvius, kurie čia dirba nuo pat įkūrimo. Manau, kad per dvejus metus nuo parko atidarymo čia susiformavo stipri bendruomenė, o naujai priimami nariai gana lengvai integruojasi.

– Kaip manote, kodėl „freelanceriui“ verta namus iškeisti į bendradarbystės erdvę? Kokią naudą pastebi pas jus dirbantys „freelanceriai“?

Gediminas: Pas mus dažnai ateina žmonės, kurie sako: „Tris mėnesius (būna, ir aštuonerius metus!) dirbau iš namų, kol pradėjau eiti iš proto. Noriu žmonių.“ Iš esmės, bendradarbystės erdvė yra ne tik puiki vieta susirasti naujų draugų, bet ir terpė dalintis žiniomis, kurios gali turėti labai didelę įtaką produkto vystymo ar verslo plėtros klausimais. Mūsų bendruomenės išskirtinumas – įvairovė. Čia yra narių iš įvairiausių pasaulio kampų, kiekvienas dirba su labai įdomiais projektais. Tereikia nebijoti dalintis savo iššūkiais ir pasiekimais su kitais, ir kiekvienas freelanceris pamatys bendradarbystės erdvių teikiamą naudą.

Norite pristatyti savo bendradarbystės erdvę? Rašykite mums el. paštu info@cflow.lt arba siųskite asmeninę žinutę feisbuke!  


Nuotraukos: „Vilnius Tech Park“

Komentarai

Karantinas kai kuriems freelanceriams reiškia draudimą dirbti. O kaip su įsipareigojimais?

2020.03.16

Teisininko komentaras Vyriausybei nuo pirmadienio paskelbus karantiną, bent dviems savaitėms kai kuriems freelanceriams draudžiama arba pasidaro neįmanoma dirbti: negali išvykti į užsienį, nevyks suplanuoti renginiai, negali teikti kai kurių paslaugų. O daugeliui freelancerių tokia padėtis reiškia pradelstą lizingo ar būsto paskolos mokėjimą, taip pat artėja pajamų deklaravimo ir mokesčių mokėjimo laikas.  Apie teisinį karantino vertinimą […]

Skaityti daugiau

7 patarimai, kurie padės tapti sėkmingu „freelanceriu“

2019.07.05

Dirbti savarankiškai gali bene kiekvienas, tačiau, norint, kad individuali veikla taptų realiu pragyvenimo šaltiniu, o ne papildomu uždarbiu ar hobiu, reikia šiek tiek labiau pasistengti. Štai 7 patarimai, kuriais vadovautis turėtų kiekvienas „freelanceris“.

Skaityti daugiau

Jie – „freelanceriai“. K. Jarmalytė: „Tapyba ant drabužių meną priartinu prie žmonių“

2017.09.10

Rubrikoje „Jie – „freelanceriai“ lankosi kūrėja Karolina Jarmalytė. Naujame interviu mergina atskleidžia, kaip atsisakė aukštų pareigų ir pasinėrė į tapybą, dalinasi mintimis apie savarankišką darbą ir meną, kuris artimas visiems žmonėms. 

Skaityti daugiau
freelanceris

„Freelanceris“ Lietuvoje: kaip pradėti dirbti individualiai?

2016.06.01

Tau seniai atsibodo „ofisinis“ darbas nuo aštuntos iki penktos, rutina ir tai, kad direktorius iki šiol nepadidino algos. Gal verčiau dirbk individualiai ir būk „freelanceris“?

Skaityti daugiau

„Pakrantė“ – gamtos apsuptyje įsikūrusi bendradarbystės erdvė kūrybininkams

2018.12.18

Anot Giedrės Krylovaitės, „Pakrantės“ „coworking’as“ išsiskiria tuo, kad yra įsikūręs gamtos apsuptyje ir yra ideali vieta kūrybininkams, kurie čia gali naudotis net teniso kortais.

Skaityti daugiau

Jie –„freelanceriai“. Grafikos dizainerė Rūta: „Klientai patys dažnai nežino, ko nori“

2018.12.18

Savamokslė grafikos dizainerė įsitikinusi, kad dauguma jos kolegų susiduria su įnoringais klientais, ir atskleidžia savo metodą, kaip kovoti su užsakovais, kurie ir patys ne visuomet supaiso savo įgeidžių.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvių tinklas „Happspace“ Kaune „freelanceriams“ siūlo net masažus

2018.12.01

„Happspace“ lokacijose ypatingas dėmesys skiriamas ne tik darbui, bet ir poilsiui, laisvai samdomi specialistai, panorėję, čia gali atsipalaiduoti masažo kambaryje arba numigti būtent tam sukurtoje vietoje.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvė „Altspace“ plečiasi: ypač laukia kūrybinių industrijų atstovų

2018.11.06

Didelio susidomėjimo sulaukęs ir didžiules ambicijas pademonstravęs „hub’as“ lapkričio 5 dieną atidarė antrąjį savo padalinį.

Skaityti daugiau
Vilnius Tech Park

Bendradarbystės erdvė „Vilnius Tech Park“: žaliuojanti oazė „freelanceriams“ ir startuolių komandoms

2018.09.27

Rubrikoje „Bendradarbystės erdvės“ – žaliuojančioje Vilniaus oazėje įsikūręs „Vilnius Tech Park“, kuriame vietą atranda ne tik „freelanceriai“, bet ir įvairaus dydžio startuolių komandos bei investuotojai.

Skaityti daugiau

„Jie – „freelanceriai“. Du viename: D. Pauliuščenkaitė – ir meno vadovė, ir tekstų kūrėja

2018.09.23

Deimantė sėkmingai įsisavino dvi specialybes – tekstų kūrėjos bei meno vadovės – ir jau kurį laiką teikia individualias paslaugas tokiems klientams, kaip „Garnier“, „Fructis“ ar „Viaplay“.

Skaityti daugiau