Bendradarbystės erdvė „NVO Avilys“ siekia po vienu stogu suburti socialinius verslininkus

2018.09.21

Bendradarbystės erdvės Lietuvoje – ganėtinai naujas reiškinys, kuris pradėjo sparčiai populiarėti pastaraisiais metais. Šįkart kviečiame iš arčiau pažvelgti į „co-workingų“ pionierius. „NVO Avilys“ – pirmoji Lietuvoje bendradarbystės erdvė, sėkmingai veikianti iki šiol. Jos tikslas – po vienu stogu suburti kuo daugiau prasmingų socialinių iniciatyvų. Apie visa tai pasakoja vienas iš „Avilio“ komandos narių Mantas Leleika

Rubriką „Bendradarbystės erdvės“ pristato laisvai samdomiems specialistams sukurta elektroninė apskaita „CFlow“ (išbandykite nemokamai čia).

– Kaip ir kodėl kilo mintis sukurti bendradarbystės erdvę? Kiek laiko ji jau veikia?

– „NVO Avilys“ veikia jau nuo 2010 metų. Pagrindinė idėja buvo sukurti vietą, kurioje galėtų vystytis sinergijos tarp įvairių pažangių nevyriausybinių organizacijų, socialinių verslų, smulkių verslų ir socialinių inovatorių.

– Kur esate įsikūrę? Kokio dydžio jūsų patalpos? Kokiu metu dirbate?

– Esame įsikūrę visai šalia Tauro kalno (Tauro g. 12). Tai puiki vieta ne tik darbui, bet ir piknikams vasarą. Patalpų dydis – 285 kvadratiniai metrai, kuriuose išsidėstę: poilsio zona, susirinkimų kambarys, virtuvėlė, dvi bendradarbystės erdves ir keturi skirtingo dydžio privatūs biurai. Administracijos darbo laikas – nuo 9 iki 18 valandos, tačiau „Avilio“ nariai patalpomis gali naudotis visą parą, bet kurią savaitės dieną.

– Kuo, lyginant su kitomis bendradarbystės erdvėmis, esate išskirtiniai?

– Didžiausias išskirtinumas – mūsų tikslas. Siekiame po vienu stogu suburti kiek galima daugiau skirtingų socialinių verslininkų, inovatorių ar prie socialinio poveikio vienaip ar kitaip prisidedančių žmonių. Šiuo metu pas mus jau dirba tokios iniciatyvos kaip „Socialinis taksi“, „Media4change“, „Inovatorių slėnis“, „Baltosios pirštinės“, aukok.lt, „Vilniaus socialinis klubas“, „Socifaction“, „City Alumni“, „Senjoro“, „Gyvoji biblioteka“, „Global Lithuanian Leaders“ ir kt. Tikime, kad kuo daugiau tokių iniciatyvų dirba po vienu stogu, tuo didesnį socialinį poveikį galima padaryti per trumpesnį laiką. Su veiklomis nuolat supažindinami ir pas mus dirbantys, tačiau su socialinėmis iniciatyvomis daug bendro neturintys nariai.

– Kiek vietų esate numatę „freelanceriams“? Kiek ir kokių sričių specialistų pas jus dirba dabar?

– Bendradarbystės erdvėse turime 25 vietas. Šiuo metu jose dirba 20 įvairių sričių specialistų: socialiniai inovatoriai, programuotojai, grafikos dizaineriai, konsultantai, jūrinių konteinerių pardavėjas, duomenų analitikas, žaidimų kūrėjas…

– Kiek „freelanceriui“ kainuoja viena darbo vieta ir kas įskaičiuota į šią kainą?

– Kaina – 120 Eur/mėn. (arba 90 Eur/mėn., jei laisvai samdomas specialistas užsiima socialinio poveikio kūrimu). Į mėnesinį nario mokestį įtraukta: fix stalas, kava ir arbata, spausdinimo, skenavimo paslaugos, susirinkimų ir poilsio kambarys, kelios parkavimo vietos, internetas, visi komunaliniai mokesčiai taip pat įskaičiuoti. Na, ir žinoma tai, ko už pinigus nenupirksi – šauni bendruomenė ir vidaus renginiai!

– Ar inicijuojate tam tikrus laisvai samdomų darbuotojų susibūrimus, susipažinimus? Galbūt, turite kokių nors tradicijų ar kaip nors kitaip kartu leidžiate laiką?

– Visuomet kartu paminime svarbiausias metų šventes, tradiciškai darome penktadienio pusryčius, penktadienio vakarus drauge leidžiame mieste, per pietus susitinkame poilsio zonoje pažaisti kompiuterinių žaidimų. Tikslas visuomet yra kuo greičiau įtraukti naujus narius ir sukurti jiems aplinką, kurioje visi vienas kitą pažįsta, sveikinasi ir kartu leidžia laiką.

– Kaip manote, kodėl „freelanceriui“ verta namus iškeisti į bendradarbystės erdvę? Kokią naudą pastebi pas jus dirbantys „freelanceriai“?

– Turint stalą bendradarbystės erdvėje, lengviau planuoti savo laiką, nuolat sutinkami nauji žmonės, kurie vienaip ar kitaip prisideda prie naujų idėjų generavimo, naujų minčių gimimo, neleidžia užsisėdėti vietoje. Visuomet yra svarbu keisti aplinką ir atskirti gyvenamąją ir darbo erdves. Taip bus išvengta streso, pagerės bendra savijauta. Na, o pas mus dirbantys „freelanceriai“ turi galimybę iš arčiau susipažinti su socialinę vertę kuriančiais projektais ir net prie jų prisidėti. Tikime, kad kartu bendradarbiaudami, kuriame gražesnę ateitį!

Norite pristatyti savo bendradarbystės erdvę? Rašykite mums el. paštu info@cflow.lt arba siųskite asmeninę žinutę feisbuke!  


Nuotraukos: „NVO Avilys“

Komentarai

Karantinas kai kuriems freelanceriams reiškia draudimą dirbti. O kaip su įsipareigojimais?

2020.03.16

Teisininko komentaras Vyriausybei nuo pirmadienio paskelbus karantiną, bent dviems savaitėms kai kuriems freelanceriams draudžiama arba pasidaro neįmanoma dirbti: negali išvykti į užsienį, nevyks suplanuoti renginiai, negali teikti kai kurių paslaugų. O daugeliui freelancerių tokia padėtis reiškia pradelstą lizingo ar būsto paskolos mokėjimą, taip pat artėja pajamų deklaravimo ir mokesčių mokėjimo laikas.  Apie teisinį karantino vertinimą […]

Skaityti daugiau

7 patarimai, kurie padės tapti sėkmingu „freelanceriu“

2019.07.05

Dirbti savarankiškai gali bene kiekvienas, tačiau, norint, kad individuali veikla taptų realiu pragyvenimo šaltiniu, o ne papildomu uždarbiu ar hobiu, reikia šiek tiek labiau pasistengti. Štai 7 patarimai, kuriais vadovautis turėtų kiekvienas „freelanceris“.

Skaityti daugiau

Jie – „freelanceriai“. K. Jarmalytė: „Tapyba ant drabužių meną priartinu prie žmonių“

2017.09.10

Rubrikoje „Jie – „freelanceriai“ lankosi kūrėja Karolina Jarmalytė. Naujame interviu mergina atskleidžia, kaip atsisakė aukštų pareigų ir pasinėrė į tapybą, dalinasi mintimis apie savarankišką darbą ir meną, kuris artimas visiems žmonėms. 

Skaityti daugiau
freelanceris

„Freelanceris“ Lietuvoje: kaip pradėti dirbti individualiai?

2016.06.01

Tau seniai atsibodo „ofisinis“ darbas nuo aštuntos iki penktos, rutina ir tai, kad direktorius iki šiol nepadidino algos. Gal verčiau dirbk individualiai ir būk „freelanceris“?

Skaityti daugiau

„Pakrantė“ – gamtos apsuptyje įsikūrusi bendradarbystės erdvė kūrybininkams

2018.12.18

Anot Giedrės Krylovaitės, „Pakrantės“ „coworking’as“ išsiskiria tuo, kad yra įsikūręs gamtos apsuptyje ir yra ideali vieta kūrybininkams, kurie čia gali naudotis net teniso kortais.

Skaityti daugiau

Jie –„freelanceriai“. Grafikos dizainerė Rūta: „Klientai patys dažnai nežino, ko nori“

2018.12.18

Savamokslė grafikos dizainerė įsitikinusi, kad dauguma jos kolegų susiduria su įnoringais klientais, ir atskleidžia savo metodą, kaip kovoti su užsakovais, kurie ir patys ne visuomet supaiso savo įgeidžių.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvių tinklas „Happspace“ Kaune „freelanceriams“ siūlo net masažus

2018.12.01

„Happspace“ lokacijose ypatingas dėmesys skiriamas ne tik darbui, bet ir poilsiui, laisvai samdomi specialistai, panorėję, čia gali atsipalaiduoti masažo kambaryje arba numigti būtent tam sukurtoje vietoje.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvė „Altspace“ plečiasi: ypač laukia kūrybinių industrijų atstovų

2018.11.06

Didelio susidomėjimo sulaukęs ir didžiules ambicijas pademonstravęs „hub’as“ lapkričio 5 dieną atidarė antrąjį savo padalinį.

Skaityti daugiau
Vilnius Tech Park

Bendradarbystės erdvė „Vilnius Tech Park“: žaliuojanti oazė „freelanceriams“ ir startuolių komandoms

2018.09.27

Rubrikoje „Bendradarbystės erdvės“ – žaliuojančioje Vilniaus oazėje įsikūręs „Vilnius Tech Park“, kuriame vietą atranda ne tik „freelanceriai“, bet ir įvairaus dydžio startuolių komandos bei investuotojai.

Skaityti daugiau

„Jie – „freelanceriai“. Du viename: D. Pauliuščenkaitė – ir meno vadovė, ir tekstų kūrėja

2018.09.23

Deimantė sėkmingai įsisavino dvi specialybes – tekstų kūrėjos bei meno vadovės – ir jau kurį laiką teikia individualias paslaugas tokiems klientams, kaip „Garnier“, „Fructis“ ar „Viaplay“.

Skaityti daugiau