Bendradarbystės erdvė „Work’inn“ kviečia dirbti inovatyvių įmonių ir naujausių technologijų apsuptyje

2018.07.01

Rubrikoje „Bendradarbystės erdvės“ pristatome Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parke įsikūrusią „Work’inn“. Tik kiek daugiau nei metus veikianti erdvė coworker.com Members’ Choice Awards rinkimuose jau buvo pripažinta nugalėtoja tarp Vilniaus miesto co-working’ų. Kalbiname jos vadovę Laimą Kaušpadienę

Rubriką „Bendradarbystės erdvės“ pristato laisvai samdomiems specialistams sukurta elektroninė apskaita „CFlow“ (išbandykite nemokamai čia).

– Kaip ir kodėl kilo mintis sukurti bendradarbystės erdvę? 

– Bendradarbystės erdvės dabar labai aktualios – žmonių, dirbančių sau, skaičius vis didėja. Anksčiau nuolat gaudavome užklausų, ar Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parke (kur veikia „Work’inn“) būtų galimybė išsinuomoti darbo vietą. Tuomet galėdavome pasiūlyti tik kabinetą, kuris, žinoma, vienam žmogui yra per didelis. Galiausiai nusprendėme, jog reikia įkurti bendradarbystės erdvę!

– Kur esate įsikūrę? Kokio dydžio jūsų patalpos? Koks jūsų darbo laikas?

– Bendradarbystės erdvė veikia Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parke, Saulėtekio alėja 15. Veikiame unikalioje Lietuvos vietoje – Saulėtekio slėnyje, kur įsikūrę didžiausi Lietuvos universitetai, moderniausi tyrimų centrai, verslo inkubatorius, inovatyvios įmonės. Negalima nepaminėti ir „Work’inn“ supančios gamtos ir žalumos – tikrai yra, kur akis paganyti, žiūrint pro langą!

Kalbant apie infrastruktūrą, „Work’inn“ yra 107 kvadratinių metrų open-space tipo erdvė, o atskiroje erdvėje yra jauki virtuvė bei du posėdžių kambariai. Workiniečiai taip pat gali atsipūsti ir smagiai praleisti laiką poilsio erdvėje, kur yra stalo tenisas, stalo futbolas ir biliardas. Pastatas atviras nuo 6 valandos ryto iki 23 valandos vakaro darbo dienomis, o savaitgaliais siūlome pamiegoti ilgiau, tad veikiame nuo 10 iki 22 valandos. Taip pat pastato recepcijoje darbo dienomis, nuo 9 iki 18 valandos, dirba bendruomenės koordinatorė Laura, kuri gali padėti įveikti problemas, jei tokių kyla.

– Kuo, lyginant su kitomis bendradarbystės erdvėmis, esate išskirtiniai?

– Pirmiausia, „Work’inn“ veikia Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parke, o tai reiškia, kad „Work’inn“ yra bendruomenės, kurią sudaro daugiau 450 žmonių, dalis. Parke veikia daugiau nei 50 inovatyvių įmonių, kuriančių ir vystančių naujas technologijas bei išradimus. Taigi, dirbant „Work’inn“ erdvėje ir dalyvaujant mūsų renginiuose, neįmanoma neužmegzti naujų vertingų pažinčių!

Beje, erdvėje dirbo ir keletas komandų, kurios galiausiai išaugo iš „Work’inn“ ir persikėlė į Parke veikiantį verslo inkubatorių. Manome, didelis privalumas yra tai, kad didėjančioms komandoms galime pasiūlyti toliau augti pas mus.

Taip pat bent kartą per mėnesį „Work’inn“ erdvėje organizuojame nemokamus ir visiems atvirus verslo pusryčius, kur savo srities specialistai pristato įvairias aktualias temas: išradimų patentavimą, start-up komunikacijos aspektus, mokesčių lengvatas, naująjį darbo kodeksą ir panašiai. Jau esame suorganizavę apie 15 tokių renginių. Be to, workiniečiai gali naudotis visomis Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parko paslaugomis: verslo, finansų, rinkodaros, paraiškų ruošimo konsultacijomis, gauna informaciją apie įvairius verslumo projektus, kvietimus teikti paraiškas, kvietimus į verslo misijas, parodas ir taip toliau.

– Kiek vietų esate numatę „freelanceriams“? 

– Turime 20 fiksuotų darbo vietų. Pas mus dirbo ir dirba labai įvairūs specialistai – nuo viešųjų ryšių atstovų iki projektuotojų ir robotikos entuziastų!

– Kiek „freelanceriui“ kainuoja viena darbo vieta ir kas įskaičiuota į šią kainą?

– Mėnesio trukmės narystė kainuoja 84,90 eurų ir nėra jokių papildomų mokesčių. Į šią kainą įeina internetas, kava, susitikimų kambariai, biuro paslaugos, renginiai, inovacijų paramos konsultacinės paslaugos.

– Ar inicijuojate tam tikrus laisvai samdomų darbuotojų susibūrimus, susipažinimus? Galbūt, turite kokių nors tradicijų ar kaip nors kitaip kartu leidžiate laiką?

– Mes organizuojame susipažinimų renginius visam Saulėtekio slėnio mokslo ir technologijų parkui. Kviečiame bendruomenės narius pristatyti savo veiklas, paslaugas, produktus ir pabendrauti su kaimynais. Taip pat organizuojame ir pramoginius renginius, pavyzdžiui, tik tą vyko bendruomenės grilio vakarienės vakaras. Tokiuose neformaliuose renginiuose, jei ne naujos partnerystės, tai naujos draugystės garantuotai užsimezga.

– Kaip nuo įkūrimo keitėsi jūsų bendradarbystės erdvė ir kokius pokyčius numatote ateityje?

– „Work’inn“ erdvė veikia kiek daugiau nei metus, kol kas nesiėmėme jokių esminių atnaujinimų. Planuojame ir toliau kurti bendruomenę, o erdvę paversti dar jaukesne!

– Kaip manote, kodėl „freelanceriui“ verta namus iškeisti į bendradarbystės erdvę? 

– Namai skirti poilsiui, šeimai, asmeninėms veikloms, todėl namų nevertėtų paversti darbo erdve – kur tuomet reikėtų ilsėtis ir atsipūsti? Beje, mes savo narių taip pat klausėme, kodėl jie priėmė sprendimą dirbti ne namuose ir atsakymas, galima sakyti, vieningas – namuose dirbti neproduktyvu, trūksta vadinamo „išėjimo į darbą“ ir „grįžimo namo“ proceso.

Norite pristatyti savo bendradarbystės erdvę? Rašykite mums el. paštu info@cflow.lt arba siųskite asmeninę žinutę feisbuke!  


Nuotraukos: „Work’inn“

Komentarai

Karantinas kai kuriems freelanceriams reiškia draudimą dirbti. O kaip su įsipareigojimais?

2020.03.16

Teisininko komentaras Vyriausybei nuo pirmadienio paskelbus karantiną, bent dviems savaitėms kai kuriems freelanceriams draudžiama arba pasidaro neįmanoma dirbti: negali išvykti į užsienį, nevyks suplanuoti renginiai, negali teikti kai kurių paslaugų. O daugeliui freelancerių tokia padėtis reiškia pradelstą lizingo ar būsto paskolos mokėjimą, taip pat artėja pajamų deklaravimo ir mokesčių mokėjimo laikas.  Apie teisinį karantino vertinimą […]

Skaityti daugiau

7 patarimai, kurie padės tapti sėkmingu „freelanceriu“

2019.07.05

Dirbti savarankiškai gali bene kiekvienas, tačiau, norint, kad individuali veikla taptų realiu pragyvenimo šaltiniu, o ne papildomu uždarbiu ar hobiu, reikia šiek tiek labiau pasistengti. Štai 7 patarimai, kuriais vadovautis turėtų kiekvienas „freelanceris“.

Skaityti daugiau

Jie – „freelanceriai“. K. Jarmalytė: „Tapyba ant drabužių meną priartinu prie žmonių“

2017.09.10

Rubrikoje „Jie – „freelanceriai“ lankosi kūrėja Karolina Jarmalytė. Naujame interviu mergina atskleidžia, kaip atsisakė aukštų pareigų ir pasinėrė į tapybą, dalinasi mintimis apie savarankišką darbą ir meną, kuris artimas visiems žmonėms. 

Skaityti daugiau
freelanceris

„Freelanceris“ Lietuvoje: kaip pradėti dirbti individualiai?

2016.06.01

Tau seniai atsibodo „ofisinis“ darbas nuo aštuntos iki penktos, rutina ir tai, kad direktorius iki šiol nepadidino algos. Gal verčiau dirbk individualiai ir būk „freelanceris“?

Skaityti daugiau

„Pakrantė“ – gamtos apsuptyje įsikūrusi bendradarbystės erdvė kūrybininkams

2018.12.18

Anot Giedrės Krylovaitės, „Pakrantės“ „coworking’as“ išsiskiria tuo, kad yra įsikūręs gamtos apsuptyje ir yra ideali vieta kūrybininkams, kurie čia gali naudotis net teniso kortais.

Skaityti daugiau

Jie –„freelanceriai“. Grafikos dizainerė Rūta: „Klientai patys dažnai nežino, ko nori“

2018.12.18

Savamokslė grafikos dizainerė įsitikinusi, kad dauguma jos kolegų susiduria su įnoringais klientais, ir atskleidžia savo metodą, kaip kovoti su užsakovais, kurie ir patys ne visuomet supaiso savo įgeidžių.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvių tinklas „Happspace“ Kaune „freelanceriams“ siūlo net masažus

2018.12.01

„Happspace“ lokacijose ypatingas dėmesys skiriamas ne tik darbui, bet ir poilsiui, laisvai samdomi specialistai, panorėję, čia gali atsipalaiduoti masažo kambaryje arba numigti būtent tam sukurtoje vietoje.

Skaityti daugiau

Bendradarbystės erdvė „Altspace“ plečiasi: ypač laukia kūrybinių industrijų atstovų

2018.11.06

Didelio susidomėjimo sulaukęs ir didžiules ambicijas pademonstravęs „hub’as“ lapkričio 5 dieną atidarė antrąjį savo padalinį.

Skaityti daugiau
Vilnius Tech Park

Bendradarbystės erdvė „Vilnius Tech Park“: žaliuojanti oazė „freelanceriams“ ir startuolių komandoms

2018.09.27

Rubrikoje „Bendradarbystės erdvės“ – žaliuojančioje Vilniaus oazėje įsikūręs „Vilnius Tech Park“, kuriame vietą atranda ne tik „freelanceriai“, bet ir įvairaus dydžio startuolių komandos bei investuotojai.

Skaityti daugiau

„Jie – „freelanceriai“. Du viename: D. Pauliuščenkaitė – ir meno vadovė, ir tekstų kūrėja

2018.09.23

Deimantė sėkmingai įsisavino dvi specialybes – tekstų kūrėjos bei meno vadovės – ir jau kurį laiką teikia individualias paslaugas tokiems klientams, kaip „Garnier“, „Fructis“ ar „Viaplay“.

Skaityti daugiau